Gayrimenkul de yapay zeka ve veri bilimi uzaktan eğitim sertifika programı önerisi
Türkiye'de İlk Defa
18 Ocak - 13 Şubat
Haftada 4 Gün
45 Saat Online
4 Hafta
24 Saat Teorik
18 Saat Uygulama
3 Saat Sektörel Sunumlar
GYODER, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark iş birliğinde düzenlenecek olan bu eğitim Gayrimenkul Yapay Zeka ve Veri Bilimi alanında Türkiye’deki tek ve ilk program olma özelliğine sahiptir. Bu programa katılanlar, Gayrimenkul Teknolojisinde kullanılan Yapay Zekâ, Makine Öğrenimi ve Veri Biliminde ortaya çıkan teknolojiler hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan program içeriği, veri teknolojisi dünyasındaki gelişmeleri rahatlıkla takip etmenize ve gayrimenkul sektörünün geleceğinde rol almanıza katkı sağlayacaktır. Ayrıca, Yapay Zekâ ve Makine Öğreniminin incelenmesi ve analizi yoluyla, veri teknolojisinin gayrimenkul sektörünü nasıl yeniden tanımladığını ve PropTech şirketlerinin sizlere nasıl bir gelecek vadettiği keşfedilecektir. Yine, Türkiye’de gayrimenkul teknolojileri konusunda uzman sektör liderlerinden vaka uygulamalarını birebir dinleme fırsatı bulunulacaktır. Bu sertifika programına katılan kişiler, eğitim sonunda çeşitli gayrimenkul teknolojisi uygulamalarını güncel veri setleri üzerinden Coğrafi Bilgi Sistemleri, Yapay Zekâ, Makine Öğrenimi ve Finansal uygulamalar ile gayrimenkul yatırımlarının geleceğindeki etkisini deneyimleyeceklerdir.
Sertifika programı kimler katılmalı?
Üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olan başlangıç düzeyinde matematik / istatistik temeli olan tüm katılımcılar için uygundur. Herhangi bir veri analizi yazılımı deneyimi olmayan katılımcılar için giriş dersinde temel veri
bilimi ve veri setleri hakkında eğitim videoları paylaşılacaktır.
Ele alınan konular yenidir ve temel veri bilimi derslerinin bir uzantısını oluşturur. Program çok disiplinli bir alanda olup farklı disiplinlerden katılımcılara uygundur. Gayrimenkul sektöründe çalışan veya çalışmak isteyen, veri bilimine ilgi duyan, programın tüm bölümlerine katılmaktan önemli bir kazanç elde edecektir.
Sertifika Programı Ücreti | Kişi Başı Ücret | Aynı Firmadan 2 ve Üzeri (Kişi Başı Ücret) |
Katılım Bedeli | 1.950 TL (KDV dahil) | 1.450 TL (KDV dahil) |
GYODER Üyeleri | 1.450 TL (KDV dahil) | 950 TL (KDV dahil) |
YTÜ Teknopark Çalışanları | 1.450 TL (KDV dahil) | 950 TL (KDV dahil) |
Gayrimenkul de Yapay Zekâ ve Veri Bilimi İlkeleri ve Temel Kavramları
Gayrimenkul sektöründe kullanılan yapay zekâ, makine öğrenimi veri bilimi ilkeleri ve temel kavramlarını anlama. Gayrimenkul de yapay zekâ ve veri bilimi konusunda uzmanlaşmış platformların incelenmesi hedeflenmektedir.
Gayrimenkul Sektöründe Kullanılan Yapay Zekâ, Makine Öğrenimi, Veri Bilimi İlkeleri, Temel Kavramlarını Anlama, Yapay Zekâ, Makine Öğrenimi, Veri Analitiği Genel Kavramlar, Dijitalleşen Gayrimenkul Sektörü / Ekosistemi, Gayrimenkul Sektöründe Yapay Zekâ, Makine Öğrenimi Ve Veri Analitiği, Proptech, Fintech, Legaltech, Saas Ve Paas, Gayrimenkul De Yapay Zekâ Ve Veri Bilimi Konusunda Uzmanlaşmış Platformların İncelenmesi
Eğitmen: Doç. Dr. Serhat BAŞDOĞANGayrimenkul Sektör Verilerinin Toplanması, Hazırlanması ve Kullanılması
Veri kaynakları, verilerin toplanması, sorgulanması analize nasıl hazırlanacağı ve kullanılacağı konusunda eğitim verilmesi amaçlanmaktadır.
Veri Kavramı, Kaynakları, Organizasyonu, Bileşenleri ve Veri Modellerinin açıklanacaktır. İlişkisel Veri Tabanı kavramı, Tablo, Alan kavramları ve Veri Tipleri incelenecektir. Oluşturulan tablolar üzerinde SQL sorgulamaları gerçekleştirilecektir. Büyük Veriler için Veri Bilimi kavramı ele alınacaktır.
Uygulama 3 saat olacak şekilde Örnek bir Gayrimenkul Veri Tabanının Düzenlenmesi, Sorgulanması Analize hazır duruma getirilmesi.
Eğitmen: Doç. Dr. Selçuk ALPGayrimenkul Sektöründe Coğrafi Bilgi Sistemleri
Bu derste gayrimenkul sektörü için önem arz eden coğrafi bilgi sistemi konusu ele alınacaktır. Bu kapsamda, mekansal verilerin işlenmesi, analizi ve görselleştirilmesine yönelik temel kavram ve tekniklere değinilecek ve bazı pratik uygulamalar yapılacaktır.
Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Ve Haritalar, Mekansal Veriler Ve Bileşenleri, Mekansal Veri Modelleri, Koordinat Referans Sistemleri Ve Coğrafi Referanslama, Mekansal Veri Tabanı Ve Mekansal Veri Yönetimi, Mekansal SQL Ve Mekansal Analizler, Mekansal Görselleştirme Ve Tematik Harita Yapımı
Uygulamalar 3 saat olacak şekilde mekansal verilerin işlenmesi, analizi ve görselleştirilmesine yönelik olarak CBS ortamında yapılacaktır.
Eğitmen: Prof. Dr. A. Melih BAŞARANERGayrimenkul Sektöründe Mekansal İstatistik
Gayrimenkul sektörü için önem arz eden mekânsal veri setlerinin istatistiksel olarak analiz edilmesi, mekânsal örüntü analizi ve mekânsal otokorelasyon yöntemlerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Mekansal Betimleyici İstatistik, Mekansal Eğilimin Ölçülmesi, Mekânsal Dağılımın Ölçülmesi, En Yakın Komşuluk Analiz Teknikleri, Ripley’in K Fonksiyonu, Moran’ın I Endeksi, Getis-Ord G* Yerel İsatistiği, Anselin Yerel Moran’ın I İstatistiği
Uygulamalar 3 saat olacak şekilde mekansal verilerin işlenmesi, istatistiksel olarak analizi ve görselleştirilmesine yönelik olarak CBS ortamında yapılacaktır.
Eğitmen: Dr. Alper ŞENGayrimenkul de Verilere İstatiksel Bakış
Bu ders kapsamında gayrimenkul veri setlerinin istatiksel olarak analiz edilmesi, tahmin modelleri öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Makine Öğrenmesi ve Veri Madenciliği, Sınıflandırmaya Giriş, Karar Ağaçları, Destek Vektör Makinaları, Lojistik Regresyon, Bayes Sınıflandırıcıları, K En Yakın Komşu Algoritması, Kümeleme Analizi
Uygulama 3 Saat olacak şekilde algoritmaların çalıştırılması, analizlerin yapılması ve yorumlanması, Gayrimenkul ve Finans sektörü üzerine yazılım ile örnek uygulamalar şeklinde olacaktır.
Eğitmen: Prof. Dr. Ersoy ÖZGayrimenkul Sektörüne Yönelik Yapay Sinir Ağı Modelleri ve Uygulamaları
Gayrimenkul sektörüne yönelik yapay sinir ağı modelleri ile karar verme süreçlerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Makine Öğrenmesinin Sektördeki Yeri ve Uygulama Alanları, Modelleme ve Sınıflandırma Kavramları, Yapay Sinir Ağlarına Yönelik Temel Kavramlar, Eğiticili ve Eğiticisiz Öğrenme Yöntemleri, Yapay Sinir Ağı Mimarileri, Perceptron Modeli, Derin Öğrenme Yöntemleri (Çok Katmanlı Perceptron, Evrişimsel Sinir Ağları, Yinelemeli Sinir Ağları), Veri Önişleme, Probleme Uygun Ağ Modeli Seçimi, Sınıflandırma Performans Metrikleri konuları 3 saat sürecek teorik içeriği oluşturacaktır.
Farklı boyutta veri kümelerinin üzerinde çeşitli Yapay Sinir Ağı uygulamaları, sınıflama ve tahmin işlemleri, sonuçların görselleştirilmesi ve yorumlanmasına yönelik 3 saat sürecek uygulama yapılacaktır.
Eğitmen: Doç. Dr. Burcu ERKMEN - Dr. Revna ACAR VURALGayrimenkul Verilerine Ekonometrik Bakış
Bu derste gayrimenkul piyasalarında oluşan verilerle makroekonomik ve finansal verilerin arasındaki ilişkilerin ekonometrik zaman serisi yöntemleriyle incelenmesi ve öngörü modellerinin oluşturulması amaçlanmaktadır.
Regresyon ve korelasyon: temel kavramların gözden geçirilmesi. Regresyon ve nedensellik kavramı, kurmaca ilişkiler. Zaman serilerinin özellikleri, trend, mevsimsellik, durağanlık (stationarity). Granger nedenselliği. Eşbütünleşme (cointegration) ve uzun dönem denge kavramı. Çok değişkenli modeller: Vektör Otoregresyon (VAR) ve Vektör Hata Düzeltme (VEC) modelleri.
Farklı boyutta veri kümelerinin üzerinde çeşitli Yapay Sinir Ağı uygulamaları, sınıflama ve tahmin işlemleri, sonuçların görselleştirilmesi ve yorumlanmasına yönelik 3 saat sürecek uygulama yapılacaktır.
Sektör Buluşması
Moderatör: Prof. Dr. Ali HEPŞEN ve Mete VARASSertifika Programının son kısmı olan Sektörel Sunumlar 13 Şubat 2021 Cumartesi günü saat 14:00-17:00 saatleri arasında yapılacak olup, GYODER Eğitim, Yayınlar ve Bilgi Üretimi Komite Başkanı Prof. Dr. Ali Hepşen ve GYODER Gayrimenkul Teknolojileri Komitesi Başkanı Mete Varas ve YTÜ Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeynep Işık’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecektir. Her firmaya özel ayrılacak 30’ar dakikalık seanslar süresince firma temsilcilerinin sertifika programındaki konularla ilgili kendi şirket uygulamalarını örneklerle anlatma fırsatına sahip olacaktır. Sertifika programının son haftası gerçekleşecek olan bu sunumlar online olup, sadece program katılımcılarına değil, tüm GYODER üyelerinin ve sektör temsilcilerinin katılımına açılacaktır.
GAYRİMENKULDE YAPAY ZEKA VE VERİ BİLİMİ UZAKTAN EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMI