Girişimcilerimiz Neler Yapıyor?

Mentalup 120 Ülkeden 15 Milyondan Fazla Çocuğa Ulaşıyor

Mentalup, çocukların dikkat, hafıza, mantık, görsel ve sözel zekâ gibi bilişsel yetkinliklerini geliştiren aynı zamanda 24 farklı bilişsel alanı ile 150’den fazla oyunlaştırılmış beyin egzersizi ile de denge, güç, esneme gibi fiziksel yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyor. 3 ana alan ve 15 alt alanı kapsayan detaylı rapor arayüzleri, çocukların fiziksel ve bilişsel gelişim süreçlerini günlük aynı zamanda geriye dönük olarak takip edebiliyor. 120 farklı ülkeden 15 milyondan fazla çocuk tarafından kullanılan MentalUp, Oxford University, Washington University, University College of London, Troy University ve Vasiyle Stefanyk Precarpathian National University gibi kurumlar tarafından da "en etkili beyin geliştirici eğitim uygulaması” olarak gösterildi.




Dünyanın İlk Hidrojenli Scooter’ı Hebunk

Oraytbe tarafından elektrikli scooterların eksik yönlerini ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilen Hebunk, dünyanın ilk hidrojenli scooter’ı ünvanına sahip. Elektrikli scooterlara kıyasla iki kat daha uzun menzile sahip Hebunk, 5 dakika içinde şarj olabiliyor. Oraytbe, hidrojen teknolojileriyle karbon ayak izinin düşürerek, daha sürdürülebilir bir çevre oluşturmayı hedefliyor.

Bootcamp Girişimi NFTicket Projesi

YTU Startup House Bootcamp etkinliğinin birincilerinden NFTicket Projesi, NFT’lerdeki mit mantığıyla botların (karaborsa) alımını engelliyor. Kendi projelerinin içine ikincil market sistemini entegre etmeyi hedefleyen genç girişimciler, böylelikle kendi pazarlarını oluşturarak sanatçılar veya büyük kulüplerin bilet satışlarını kendi platformları içerisinde satışını gerçekleştirmeyi planlıyor. Bilet sahibine botlar aracılığıyla yine kazanç sağlama fırsatı sunan NFTicket projesi, blockchain alanında yükselişine hız katmaya hazırlanıyor.

Proje Sahiplerini Tanıyalım

YTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi girişimcilerden oluşan NFTicket Projesinin sahipleri Kerem Kaya, Berkay Gündüz, Berk Ünsal ve Kutay Sarı üniversite bünyesinde açtıkları YTÜ Blockchain kulübü ile projelerine start verdi. Ekip üyelerinden Kerem Kaya, “Polonya ve Berlin’de düzenlenen Ethereum hackhatonlardan, katıldığımız zirveler, etkinlikler ve yarışmalarla 5 ayda ağımızı hızlı bir şekilde genişlettik. Bootcamp’teki birinciliğimiz ile YTÜ Yıldız Teknopark’ta kuluçka şirketimizi kurma fırsatı yakaladık. Globalde adımızı duyurabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.